Види паливних брикетів та їх особливості. Лінії, на яких вони виготовляються

лінії виробництва паливних брикетівБрикети – альтернативний спосіб опалення приміщень, який стає все більш популярним, як в Україні так і в європейських країнах протягом останніх років. Це недорогий та, що дуже важливо, екологічний вид палива.

Лінії виробництва паливних брикетів створюють продукт майбутнього. Брикети роблять із відходів рослинного походження: тирси, лушпиння соняшника, торфу, соломи та щепи. Щільність паливних брикетів здебільшого складає 1250 кілограм на метр кубічний, що вдвічі перевищує звичайну щільність дров. Завдяки такій властивості брикети за виробництвом тепла прирівнюються до кам’яного вугілля.

Це паливо спресоване, тому займає небагато місця. Температура горіння в них стабільна, а полум’я рівномірне та навіть красиве. При вигоранні попіл складатиме не більше як 1% від маси брикету. До порівняння: після дров залишається приблизно 10% попелу, а після вугілля – 35%.

Твердопаливні котли, що працюють на брикетах, вимагають чистки не частіше одного разу на рік. Такий тип опалення підходить для всіх опалювальних систем: пічок, котлів, камінів, систем із теплопровідним середовищем в якості води. При згоранні паливні брикети не продукують шкідливих випарів, тому що не мають жодних додаткових складників, окрім натуральних відходів. Горіння відбувається без іскріння та викидів вугілля, тому використання брикетів визнано найбільш безпечним. До того ж, попіл можна використовувати як екологічне добриво.

За тим, як їх продукують, паливні брикети бувають чотирьох видів:

  • «NESTRO» – подовгасті циліндри. Здебільшого вони зроблені з тирси та лушпиння зернин соняшника, тому при необережному транспортуванні можуть подрібнюватись. Особливістю брикетів NESTRO є те, що їх виробництво не вибагливе до сировини, для них підходить широка гама палива. За рахунок цього паливні брикети мають дещо меншу щільність та коротший час горіння, ніж в інших видів. Вони також не підлягають термічній обробці в процесі виробництва. Проте, й вартість в даному випадку також нижча.
  • «RUF» – пресовані куби-цеглини. Їх структурний матеріал дуже дрібно перемелений – майже в порошок, тому вони мають один з найкращих показників теплотворності. Також форма, якою володіють брикети RUF, доволі зручна, легко транспортується та складається. Найкраще вони підходять для печей вдома та в бані.
  • «Pini & Kay» – це темні циліндри на шість граней з отвором в середині, щоб створити добре розпалення та додати ефективності при горінні. Особливістю є термічна обробка сировини, за рахунок чого утворюється лігнін, що надає брикетам додаткової щільності. Зберігати їх можна довго. Часом вони нагадують просто дрова, тому ідеально підходять для камінів, особливо відкритих. Виготовляють їх з різних відходів деревини.
  • «Пелети» – маленькі гранули, для використання яких потрібні спеціально обладнані котли, тому вони використовуються рідше, ніж три попередні типи.

Проте комплектування звичайних твердопаливних котлів пальниками марки FLAMECO виробництва заводу FEROX дозволяє без заміни котла або модерізації котельні опалювати пелетами, що є новітнім та ефективним способом.

Завод виробник Ferox пропонує наступний модельний ряд ліній виробництва паливних брикетів:

  • ЛБЕ-1. Дана модифікація лінії виробництва паливних брикетів дозволяє продукувати брикети типу Pini&Kay. Сировиною для продукції брикетів слугує тирса, щепа або буль-які інші відходи деревини (які при проходженні етапів виробництва подрібнюються у деревоподрібнюючій машині). Дана модель лінії виробництва паливних брикетів дозволяє працювати до 22 годин на добу. Невелика кількість обслуговуючого персоналу – 3 чоловік на зміну, є однією з переваг цієї лінії виробництва паливних брикетів. В результаті продукції отримуються брикети Pini&Kay щільністю 900-1200 кг/м. куб., та діаметром 75 мм. Електрична потужність лінії становить 112 кВт/год., що забезпечує продуктивність до 350 кг/год.
  • ЛБЕ-2 – більш потужна модифікація попередньої лінії виробництва паливних брикетів, що володіє продуктивністю до 700 кг/год., потужністю – 164 кВт/год. Дозволяє продукувати високоякісні паливні брикети Pini&Kay з сировини у вигляді щепи та тирси вологістю до 55%.
  • ЛБГ-1. Дані лінії виробництва паливних брикетів дозволяють отримувати брикети NESTRO щільністю від 750 до 950 кг/м.куб. Отримувані в результаті обробки сировини брикети матимуть довжину 50-120 міліметрів та діаметр 80 мм.
  • ЛБГ-2 -це вдосконалена модифікація попередньої лінії продуктивністю до 800 кг/год., потужність лінії – 158 кВт.

Лінії виробництва паливних брикетів від виробника Ferox розраховані на площу встановлення лінії – 300 м. кв. Комплектність лінії може включати: деревоподрібнюючу машину (щепоріз), транспортер скребковий, сушарку барабанного типу з теплообмінником, дробарку тонкого помолу, шнек завантаження котла, циклон розвантажувальний, бункер, прес шнековий або прес гідравлічний та інтегровану електронну систему управління.

Лінії виробництва паливних брикетів Ferox дозволяють перетворити відходи в корисну енергетичну сировину.

Recent Posts