Підвищення продуктивності м’ясопереробного цеху за допомогою механізації процесу

Механізація процесів у виробничих галузях значно підвищує рівень продуктивності підприємств. Це стосується усіх галузей без винятку. Як показує практика механізація підприємства сприяє збільшенню його дохідності. Розрізняють три основних типи механізації виробництва:

  • Часткова – окремі процеси виконуються машинами;
  • Комплексна – повний технологічний цикл виконується машинами під управлінням людини;
  • Автоматизація – процес цілковито автоматизований та запрограмований;

Навіть частково механізований м’ясопереробний цех обробляє значно більшу кількість продукції за одиницю часу, ніж немеханізований. В 21 столітті механізація підприємства є вимогою часу, яка відкриває перед виробником нові можливості. До прикладу проаналізуємо кілька процесів, що є незамінними в роботі цеху:

  1. Підготовка туш – ручна обробка однієї туші займає чимало часу, адже вручну необхідно обпалити м’ясо та усунути усі залишки шерсті – робота не з найприємніших та доволі важка фізично. Знайти працівника, що якісно виконуватиме таку функцію доволі непросто. А такий винахід, як ошпарочно-волосогінна машина, швидко, якісно та автоматично виконає необхідні маніпуляції. В результаті підготовлені туші завжди будуть однаково високої якості, окрім того, використання механіки усуває усі ризики пов’язані з людським фактором.
  2. Транспортування – перемістити тушу з одного процесу на інший вручну – виснажлива робота, що вимагає найму, як мінімум, двох працівників. Швидко переносити велику кількість туш робітники будуть не в силах фізично, окрім того, завжди існує ризик падіння м’яса на землю, що може вплинути на якість продукції. Використання м’ясних шляхів, дозволить швидко і безпечно переміщувати туші між процесами цеху, що позитивно впливає на збільшення промислових можливостей підприємства.
  3. Розвантаження – доставка туші з морозильної камери може займати лічені хвилини, якщо застосовувати телескопи, та тривати значно довше, якщо буде виконуватись фізичними працівниками.

Як бачимо з життєвих прикладів механізація м’ясопереробного цеху створює багато переваг для підприємства.
Для механізації м’ясопереробного цеху завод FEROX пропонує:

  • Поворотні стрілки
  • М’ясні шляхи
  • Диференційний підйомник
  • Телескопи
  • Шпарчани

м'ясні шляхи

 

М’ясні шляхи – конструкції із чорної сталі з гарячим оцинкуванням або нержавіючої сталі, що застосовуються для транспортування туш в межах цеху, дозволяють оперативно переміщувати продукцію в межах будівлі цеху таким чином значно зменшуючи часові затрати та скорочуючи термін виробництва продукції.

Поворотні стрілки

 

 

Поворотні стрілки – механізми, що дозволяють змінити напрямок руху туші по м’ясних шляхах, що дозволяє прокладати м’ясні шляхи будь-якої складності.

Телескоп промисловий

 

Телескопи – металеві пристрої, які застосовуються для розвантаження продукції з морозильних установок на експедицію. Телескопи виготовляються з нержавіючої сталі чи оцинкованого металу в залежності від потреб клієнта.
Конвоер1
Диференційний підйомник – пристрій, який відповідає за підняття чи опускання продукції при при зміні висоти лінії розробки. Пропускна здатність диференційного підйомника  100 штук протягом години.
Ошпарочно-волосогінні машини – спеціалізована техніка для обробки туш, що відповідає за видалення шерсті та поверхневих шарів шкіри.
Компанія FEROX представляє вашій увазі шпарчани:

  • Ошпарочно-волосогінна машина ІВ – 144 – частково автоматичний комплекс із контейнером та скребмашиною, використовується для обробки туш масою до 220 кг. Туша обпалюється та обробляється скребмашиною, в результаті отримується готова до подальшої обробки сировина.
  • Ошпарочно-волосогінна машина ІВ – 141 – автоматичний двовальний комплекс для очищення тушей, які важать до 300 кілограм. За допомогою спеціальних гумових «лап з лезами» відбувається зняття поверхневого шару шкірного покриву разом із залишками шерсті.


ошпарочно-волосогінна машина ІВ-144Ошпарочно-волосогінна машина ІВ – 141
 

Механізація робочого процесу значно знизить витрати на виробництво та збільшить потужності підприємства, зменшить вплив людського фактору на продукцію, дозволить оптимізувати фінансові потоки, та знизити витрати на низько кваліфіковану робочу силу, яку може замінити техніка.
Слід зазначити, що продукція виготовлена в м’ясному механізованому цеху є якісно на порядок вищою, ніж в цехах з використанням ручної роботи.

Модернізуйте своє підприємство разом із FEROX та ставайте лідером м’ясопереробної галузі.

Recent Posts